3 Eylül 2015 Perşembe

ÇOCUK BIZI ALLAHA SIKAYET ET






ÇOCUK  BIZI ALLAHA SIKAYET ET
Yarattigin kainatin dunya tarafinda, çok kotu seyler oluyor de.  Dunyayi parça parça bolmusler, bu parçalara ulke diyorlar, hepsinin farkli bir adi var de.  Hepsinin basinda silah satan amcalar var, insani insana kirdiriyorlar de.  Dunyada barisi saglamak için! daha çok silah uretip satiyorlar de.
Soyle Suriyeli oldugunu.  Bu amcalar bizi vatansiz, topraksiz birakdilar, ulkemizden kaçmak zorunda  kaldik de.   Kimimiz Turkiyede kaldik, kimimiz oradan farkli ulkelere geçmeye çalistik.  Ben de ailemle baska bir ulkeye siginacaktim.  Turkiyede sisme botlar satiliyor. O botlarin aslinda ne ise yaramaz malzemlerden yapildigini  tabiki biliyoruz. Ama can pazari iste ne yaparsin.  Biz denize dusmemek için  yilana sarilmak zorunda kaldik. Sonra yilan bizi yuttu.  Ben daha 3 yasindaydim ve öldüm de.  Allahim,  ne gunahim vardi benim de. Allahin verdigi cani allah alir derdi annem, benim ki niye oyle olmadi, niye insanoglunun hirslari yuzunden  öldüm ben  de. 
ASLINDA BENIMLE BERABER INSANLIK DA OLDU DE.
Bizim sirtimizdan para kazananlara, mesela  botlari yapanlara, satanlara, ya da  silah saticilarina, dunyada savaslarin bitmemesi için ellerinden geleni yapanlara, kardesi kardese kirdiranlara, din, dil, mezhep, irk , renk  ayrimi yapanlara ne ceza vereceksin allahim de.
Dunyada, hirs, kavga, yalan, tecavuz, hak yeme, açlik, savas  almis basini gidiyor de.   Hatta ulkeler kendi içlerinde bile bolunmek için durmadan bahaneler uretiyor  de.  Mesela sunnisi de aleviside musluman.  Ama onemli koltuklarda oturanlar birakmiyorlarki, kardesçe  yasasinlar. Ya oteller yaniyor ya yurekler de.
Kurtulus savasi sirasinda omuz omuza savasan dedelerin torunlari da bu ulkeye sigmaz oldu de. Ille bir bolunme,  ille de bolunme. Hem ocaklar yaniyor hem yurekler de. 
Bir de Gungor diye biri var de.  Kendi Turk,  esi kurt, kendisi sunni en yakin dostlarindan çogu alevi.  Herkesin içinde herkese karsi saygi sevgi.  Anlayamiyormus bunca olup biteni , yuregi kaldirmiyormus de. 
Allahdan korkma çocuk, onun silahi yok. O herkesi sever.  Içinden geldigi gibi konus onunla, içini dok. Bizi, yani insanoglunu sikayet et. 3 yillik omrunde bu dunya da rahat gormedin bari cennette rahat uyu.
Gungor Ekinci Saglik