2 Şubat 2013 Cumartesi

Ayako´nun evinde sushi

Dun Japon arkadasimiz sevgili Ayako´nun evinde sushi yapmayi ogrendik. Aslinda hem ogrendik, hem eglendik, hem de doyduk desem daha dogru olur sanirim. 

Ilk Sushi´yi O hazirladi, puf noktalarini anlatti.
Pirincini ve soslarini Japonya´dan getirmis. Yukaridaki fotografda pirincin altinda gordugunuz malzemeye Nori deniliyormus ve bir çesit yosunmus.

Suan elinde tuttugu da bir çesit Nori. Fakat bu deniz bitkilerinden degil, pirinçden yapiliyormus. 
Bundan yapilan sushi bence daha hafif ve daha lezzetli.

Pirince kattigi soslarda yine sushi için ozelmis. pirinç sirkesi, baska sirkeler ve sekerin karisimiymis.

Haslanmis pirinç

Yumurta

Salatalik, havuç

Ve marul
Bunlar Ayako´nun sebze olarak tercih ettigi malzemelerdi. 
Kullandigi çig baliklarda oldugu gibi sebzelerde de istege gore degisiklik yapilabilirmis. 
Ve bu sebzeleri de istege gore once  farkli soslarda bekletip, sonra da sushi yapabilirmissiniz. 
Tamamen damak zevkinize kalmis yani. 



Sirasi ile Nori, pirinç, sebzeler,  ve son olarak da tercih edilen çig balik ust uste konuluyor.

Sonra rulo seklinde en alttaki sarma aparati ile sikica sarilip, 

once ikiye ayrilip, 

sonra dilimlere bolunup servis yapiliyor.

Yukaridaki ve alttaki fotograflardakiler de farkli çesitlerde sushi.
Istenilirse yukaridaki gibi baliksiz olarak da yapilabilirmis.


O sirada Valentina´da sicak sarap hazirlamaya basladi.



Bu fotografda gordugunuz de nilufer çiçeginin kokuyms. 
Koku ince ince dilimleyip, susama bulayip servis yapti. Kitir kitir yeniliyor.

Sansimiza dun hava da bizden yanaydi. Bu mevsimde 23 derece.



Ayako´nun yardimlari ile ben de somon balikli sushi hazirladim.





Benim hazirladigim sushiyi de begendi arkadaslarim.



Ayin 11´inde okulumuz açiliyor. Bir çok arkadasimiz 2. donem bizimle birlikde olamayacak malesef.
Bu nedenle çarsamba gunu de bizim evde toplanicaz. Ogune kadar hadi size iyi gunleeeeerrrr.

Sevgilerimle,
Gungor Ekinci Saglik

Hiç yorum yok: